ГЕРБ няма да се коалира с БСП и няма намерение да предаде вота и доверието на хората. Това заяви председателят на изпълнителната комисия на ГЕРБ и кмет на Стара Загора Живко Тодоров по време на седмото Национално събрание на партията. В началото преди да започне събранието, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе посрещнат с бурни аплодисменти.

Имаме да извървим много път заедно, да свършим много работа, за да докажем, че ГЕРБ е единствената алтернатива за страната. Изискванията на хората стават все по-високи, покачват се, трябва да бъдем самокритични и да не лежим на стари ларви, настоя Тодоров.

ГЕРБ има истински лидер и смятам, че с неговото преизбиране, ние ще бъдем поведени към нова поредна победа на изборите, подчерта Живко Тодоров. Периодът на опозиция на ГЕРБ дало време, в което да се вгледат в себе си, да променят, ако нещо са сгрешили, да се поправят и време да стегнат редиците си, да станат по-силни и с помощта на обществото и да се върнат към пътя на победите.

Румен Петков очаква сближаване между ПП и ГЕРБ

Румен Петков очаква сближаване между ПП и ГЕРБ

Според него утре Бойко Борисов "ще сдаде лидерската позиция" в партията си

На 3 декември 2021 г. се навършили 15 години от учредяването на ГЕРБ. За този период партията се утвърдила като водеща в страната. Доверието на хората не закъсняло - 5 победи на парламентарни избори, 4 победи на европейски избори и 4 последователни избори за местна власт. ГЕРБ показа, че е водеща дясноцентристка партия, отстоявайки своите ценности. ГЕРБ се изгради като толерантна партия, с трайно присъствие в смесените райони на страната, посочи Тодоров.

От 2017 г. членовете на партията нараснали с близо 5 000 души - общият брой членове на партията са 98 567. ИК винаги се е съобразявала с местните структури на партията. Живко Тодоров напомни какви дарения са направили от ГЕРБ за период 2017-2021 г., както и успехите на партията на европейските и местните избори през 2019 г.

Снимка 566654

Източник: БГНЕС

На редовните парламентарни избори на 4 април ГЕРБ постигнали поредна победа с резултат 837 707 гласа със 75 депутати. Мощна компроматна атака, промени в ИК с изцяло машинно гласуване и с безпрецедентен натиск на структурите на ГЕРБ белязало предсрочните избори на 11 юли. Въпреки че партиите на промяната имали възможност да създадат правителство, те не го направили заради партийния инженеринг. Резултатите от изборите отредели ролята на ГЕРБ в НС като опозиция, а се формирало мнозинство, че празнословието и безотговорността ще бъдат в условията на това управление. Живко Тодоров вижда безсилието на настоящето управление, което обвинява МГЕРБ заради високите цени на горивата и може би заради цените на олиото.

От своя страна Спас Гърневски заяви, че освен политиката на ГЕРБ, трябва да се постави още нещо като задача - да се постави началото на края на управлението на президентската хунта.

ГЕРБ отговарят на Петков: Не сме виновни за вашата некадърност

ГЕРБ отговарят на Петков: Не сме виновни за вашата некадърност

Младежи ГЕРБ били инструктирани да си държат пуснати електроуредите си денонощно

България в момента е на автопилот и вървим към нова Жан-Виденова зима, посочи Гърневски и добави, че правителството е неадекватно и не знае къде се намира.

Начело на този проект е онзи, който организира преврата срещу конституционното българско правителство, заяде се Гърневски с президента Румен Радев. Премиерът Кирил Петков също погазил Конституцията с фалшивите декларации и лъжи.

Снимка 566651

Източник: БГНЕС

Всички трябва да се вземем в ръце и до есента да предизвикаме предсрочни парламентарни избори, призова Гърневски.

Видеообръщение бе отправено и от Антонио Лопес, главен секретар на Европейската народна партия (ЕНП), който припомни успехите на правителствата на ГЕРБ във вътрешен и международен план, като настоя партията да работи за правителство в сянка.

Вежди Рашидов заяви, че повярвал на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов заради неговите качества. Сферата на културата е имунитетът на едно общество, посочи Рашидов и напомни какво е направило правителство на Борисов за сферата на културата.

"Кой министър и кое управление досега създаде шест нови музея? Не се говори кой е корумпиран, когато си на власт, а се доказва кой е корумпиран", каза Вежди Рашидов.

Той ще се оттегли от политиката на 70-годишна възраст. ГЕРБ не се подаде, но не трябва да има смяна на поколението за сметка на мъдростта. Държавата се управлява от мъдростта и младостта, каза Рашидов.

За да не заболи повече българинът, Бойко Борисов гледал да облекчи човека. Днес цялото население е в тежък шок, изтъкна Вежди Рашидов и призова младите и старите да се съберат заедно, за да управляват отново. Държавата не трябва да бъде изпусната, а Кирчо (Кирил Петков - б.р.) да ходи по някоя канадска телевизия да говори. ПП дошли просто наготово и на Вежди Рашидов не му се слушат глупостите на Кирчо. Господин премиер, качвайте се отново на управленския кон, поемете младите и закарайте България там, където трябва, обърна се Рашидов към Бойко Борисов.

Бившият социален министър и настоящ депутат от ГЕРБ Деница Сачева заяви, че управлението не се справя с кризите. Промяната се състои към по-лошо и коалицията става все по-опасна. Стига експерименти, а А отборът на България е ГЕРБ, подчерта Сачева.

Бойко Борисов остава начело на ГЕРБ

Бойко Борисов остава начело на ГЕРБ

Досегашният лидер на партията беше преизбран единодушно с 943 гласа "за"

Бившият образователен министър Красимир Вълчев заяви, че най-можещият, знаещият и способен премиер е Бойко Борисов. Ние сме най-добрият отбор на България, смята Вълчев и призова да не се забравя направеното от бившите управляващи.

Бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев заяви, че професорите от Харвард ще се срамуват от настоящия модел на управление. Чудовището на инфлацията броди из страната и изяжда заплатите на българите, печалбите и спестяванията, посочи Добрев.

Неговата прогноза е, че ще става още по-лошо и ще се появи звярът на рецесията, който ще изяде инфлацията. Тези два звяра ще мародерстват до края на годината, очаква ни глад и фалити, предупреди Добрев.Той също смята, че ГЕРБ да отборът на България.

От своя страна евродепутатът Андрей Новаков недоумява как преди време имало времена, в които имало много летички за рязане, но сега имало само поскъпване на горивата и олиото. В ГЕРБ няма проблем с лидерството, а си има лидер, който ще остане, но няма лидер на Дондуков 2, посочи Новаков.

Евродепутатът Андрей Ковачев добави, че правителството е некомпетентно и се намира на безпътица като орел, рак и щука. Нашата позиция е категорична и войната трябва да спре незабавно. Цената на войната ще е жестока за всички, каза още Ковачев.

След всички изказвания, делегатите и участниците в националното събрание приеха отчета на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.