Колкото и да ни е мила партията, държавата е по-важна. С такава заявка Бойко Борисов взе думата, за да може да вземе "завоя", след острите изказвания на членовете на ГЕРБ Томислав Дончев и Делян Добрев, които по-скоро поискаха избори.

Да дадем още един шанс на преговорния екип, призова лидерът на ГЕРБ, който и до този момент бе хвален от всички изказващи се. Като залог той постави новото разделение, което ясно се е видяло на 3 март - те срещу русофилите, когато шефът на парламента е освиркан.

Борисов е недоволен, че никой от ПП/ДБ не е бил там да го защити.

Той е ядосан, че нито един депутат от ПП-ДБ не е отишъл на Шипка, а ГЕРБ спасили националния празник - 3 март.

"Отивайки на избори трябва да сме наясно, че разделението ще се разстрои. Дори и ние - евроатлантическата коалиция ще сме разбити помежду си, а поотделно ще сме слаби в битката за геополитическата ориентация на България.

Затова може би и ме държите председател на партията и винаги съм ви превел по възможно най-добрия начин и затова по време на нашето управление в България е направила, строила, произвела и дори една от целите - Еврозоната и бяхме в чакалнята", напомни Борисов.

ГЕРБ са подготвили проект на споразумение, за да няма ултиматум или да са под натиск парламентарната група на ПП-ДБ. Днес до 14 ч. документът ще бъде предаден на ПП-ДБ и ще бъде даден още един шанс на преговарящи екип - Томислав Дончев, Теменужка Петкова, Деница Сачева, Мария Габриел, Рая Назарян.

ГЕРБ: Ротацията е безсмислена и нещата не могат да продължат така

ГЕРБ: Ротацията е безсмислена и нещата не могат да продължат така

С изключение на Мария Габриел други не могат да се похвалят с добри резултат

Борисов се надява и без нови избори да се намери решение за съставяне на правителство. Той подчерта, че регулаторите могат да бъдат решени още сега на заседанията на Народното събрание. Ако отидем на нови избори, поне няма да говорят за тях по време на предизборната кампания, тъй като това би било приятелски капан за тях.

Борисов даде и приятелски съвет на Мария Габриел - да се сключи споразумение или договор с ПП-ДБ, тъй като повече не му се участва в сглобки и некоалиции. Или правим нещо истинско - брак или повече не става така. Трябва да въведем ред в този хаос, защото разделението на държавата ще отиде в много посоки и нищо няма да се случи накрая, каза Борисов.

И призова Христо Иванов и Атанас Атанасов, докато се задоволяват с министерства, да видят какво се случва на други места и как ПП узурпира цялата държава.

Борисов смята, че ПП-ДБ ще се обърнат и срещу вицепремиера и външен министър Мария Габриел. Ако се провалиш и ти, ще се сгромолясаме, защото няма да имаме повече инструменти на нашите избиратели какво да направим. Твоят провал е прогнозиран от тях, предупреди я Борисов.

"Ние ще сме единствените, които ще те бранят, а останалите ще те бият и мачкат", опасява се Бойко Борисов.

Като виновни последните управления на страната той открои оставането ни извън Шенген и Еврозоната и е убеден, че ако ГЕРБ биха били на власт, това нямаше да се случи. Но и заради това трябва да продължи да се работи.

Той смята, че Кирил Петков и ПП-ДБ се готвят за нови предсрочни парламентарни избори. Борисов се заяде с формацията на Кирил Петков и Христо Иванов, че са в другарска служба с "Възраждане" във Варна.

Борисов нападна петима министри в правителството, като даде заявка по този начин за промяна - това бяха министрите Асен Василев, Тодор Тагарев, Димитър Илиев, Зарица Динков и икономическия министър Богдан Богданов.

Той се заяде отново и с военния министър Тодор Тагарев, за когото било важно да е на масата в Елисейския дворец в Париж.

Борисов се заяде с ПП-ДБ и по темата за ремонт и строителство на пътищата. Той е недоволен, че България стои на масата и по темата за Шенген. Като минат евроизборите можем да атакуваме Шенген и по суша, настоя бившият премиер.

Мария Габриел: Всичко направено е благодарение на ГЕРБ

Мария Габриел: Всичко направено е благодарение на ГЕРБ

Габриел е доволна, че ГЕРБ има подкрепата на ДПС в Народното събрание