Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че пари за Зографския манастир ще има.

Премиерът заяви, че е разговарял с Негово Светейшество патриарх Неофит. По време на разговора Борисов е уверил патриарха, че на редовното заседание в сряда, 6 декември, този проблем ще бъде обсъден.

По думите на премиера на заседанието Министерският съвет, в присъствието на игумена на Зографската света обител архимандрит Амвросий, ще отпусне необходимите средства за ремонта на южното крило на манастира "Свети Георги Зограф" в Атон.

Всякакви спекулации по темата от страна на БСП са злонамерени и неверни. "За делата има кой да ни съди", допълни Борисов.

БСП дава приемането на Бюджет 2018 на Конституционния съд

БСП дава приемането на Бюджет 2018 на Конституционния съд

Цялата процедура е противозаконна

"Колегите от БСП се опитват от всяко нещо да направят скандал и да прозвучи едва ли не, че правителството, което оглавявам аз, не дава пари за Зографския манастир и за "Александър Невски", заяви Борисов и допълни, че това е "абсолютна глупост".

"За "Александър Невски" пак повтарям - това е много сложен проект. Патриарха прекрасно знае, и Синодът знае, че трябва да се направи детайлна оценка на основите, на покрива, и чак тогава ще знаеме 15, 16 или 20 милиона ще струва. Това ще струва много пари да се оправи "Ал. Невски", но аз съм им ги обещал, правителството ги е обещало и щом станем готови, тогава ще бъдат на тяхно разположение."