Бойко Мирчев, Стефан Петров и Михаил Михайлов са назначени за заместник-министри, съобщиха от правителствения пресцентър. Служебният премиер Огнян Герджиков издаде заповеди за назначаването на Бойко Мирчев за заместник-министър на външните работи и на Стефан Петров и Михаил Михайлов - за заместник-министри на отбраната.

Дават 10-членни кабинети на вицепремиерите без портфейл

Дават 10-членни кабинети на вицепремиерите без портфейл

Деница Златева е национален координатор за 2018 г., Малина Крумова поема кохезионната политика

Бойко Мирчев е дипломат от кариерата. Бил е аташе в посолството на България в Кабул, временно управляващ посолството ни в Сеул и посланик в Република Корея, посланик на България в Индонезия, Малайзия, Сингапур, Бруней и постоянен представител на страната в АСЕАН.
В периода 1997-1998 г. е заместник-министър на външните работи. Заемал е различни ръководни позиции в МВнР, сред които са директор на дирекция "Европейска интеграция" и Посланик със специални поръчения по енергийните въпроси. От септември 2016 г. е генерален директор по "Европейски въпроси" в Министерството на външните работи.

Няма да обещавам като Чърчил, но ни чака много сериозна работа, отсече Герджиков
Обновена

Няма да обещавам като Чърчил, но ни чака много сериозна работа, отсече Герджиков

Няма да обещава кръв, пот и сълзи

Бригаден генерал (о.р.) Стефан Петров е на военна служба от 1980 г. В периода 2010-2013 г. е заместник-началник на щаба и и.д. началник щаб на Военно-въздушното командване на НАТО в Измир, Турция. След това е директор на дирекция "Операции и подготовка" в Министерството на отбраната, а от юли 2014 г. до март 2015 г. е началник на щаба на Съвместното командване на силите.

Михаил Михайлов е бил експерт в дирекция "Права на човека и международни хуманитарни организации" на МВнР и консул в посолството на страната ни в Атина. В последните 10 години е експерт по логистика и главен мениджър на частно дружество.