Категорично не става дума за бойкот. Това коментира Цецка Цачева, министър на правосъдието след заседанието на КСНС.

Тя посочи, че следващата седмица дебатите ще бъдат финализирани. Цачева бе категорична, че членовете на кабинета не са били на заседанието заради международни ангажименти. "Няма сянка за съмнение за някакъв бойкот. Коментирахме проблеми, които не са от месеци, а от години", посочи Цачева.

Румен Радев свиква още един КСНС на борба с корупцията

Румен Радев свиква още един КСНС на борба с корупцията

Съветът днес се е провалил заради загуба на кворум

Правосъдният министър каза още, че в парламента са внесени два законопроекта, така че сега думите имат народните представители.

"Тази тема ще се изнесе в българския парламент. Приветствам усилията на президента да има дебат в българския парламент", посочи Цачева. Тя не скри изненадата си във връзка с коментарите на лидера левицата Корнелия Нинова.

Цачева заяви, че дебатите продължават и повече информация ще има, след като завърши заседанието на КСНС.

"Като част от правителството ние сме заявили своята позиция", посочи Цачева. По думите й НС следва да бъде органът, който ще излъчи ръководството на една специализирана комисия.

Корнелия Нинова обвини управляващите, че провалили КСНС

Корнелия Нинова обвини управляващите, че провалили КСНС

Не само няма консенсус и няма резултат

Цачева приветства динамиката в преосмислянето на предварително заявените позиции от страна на левицата - антикорупционният орган да бъде изведен в отделна агенция.

Цачева заяви, че министър-председателят Бойко Борисов е поел ангажимент всички министри, които по право следва да присъстват на заседанието на КСНС следващият вторник, да бъдат налице.

Марешки не подкрепя новата агенция за борба с корупцията

Марешки не подкрепя новата агенция за борба с корупцията

Те са се обединили около становището на Лозан Панов