"СДС е безгласна буква в коалицията с ГЕРБ". Това заяви пред БТВ бившият лидер на СДС и бивш министър на икономиката Божидар Лукарски.

Споразумение на СДС с ГЕРБ за евроизборите е имало само пред журналистите. В ЦИК обаче СДС не е била регистрирана като партия, посочи той. Цената на споразумението била подаяние от ГЕРБ, а не коалиционно споразумение с ГЕРБ. Такова нямало.

По думите на бившия икономически министър излъченият евродепутат от СДС Александър Иванов е благодарение на желанието и някои силни хора на ГЕРБ, а не да се изпълнят исканията на СДС. Според Лукарски дали СДС ще бъдат във властта или не, не било чак толкова важно, а по-важен бил начинът, по който се осъществяват нещата.

Лукарски поиска оставката на Христов заради "наведеното положение" на СДС

Лукарски поиска оставката на Христов заради "наведеното положение" на СДС

Той избухна срещу готвената обща евролиста с ГЕРБ

Той не е против коалицията с ГЕРБ, а е против начина, по който тя се случи. Бившият лидер на СДС разкритикува настоящия лидер на партията Румен Христов като припомни, че той щял да бъде яростен критик на настоящото управление. "Вие да виждате такова нещо? Аз виждам жени-ГЕРБ. Едно абсолютно безгласно поведение и каквото ни каже г-н Борисов", подчерта Лукарски.

Лукарски ще остане активен в политическия живот. Неговото тръгване в нова посока е чисто лично, а не политическо. Той отказа да коментира промените в ГЕРБ.

Борисов дава две места на СДС в евролистата
Обновена

Борисов дава две места на СДС в евролистата

Няма да има загуба на десни гласове, предстои разговор и с ДБГ