По-голям срам и унижение в историята на СДС не съм виждал. Това заяви във Фейсбук бившият председател на партията Божидар Лукарски по повод готвената обща евролиста с ГЕРБ.

Той е възмутен, че настоящият лидер Румен Христов е отишъл без мандат от Националния съвет да се договаря за нещо, за което не е упълномощаван.

"Бил съм обвиняван в какви ли не колаборации с ГЕРБ и Борисов... Не смятам обаче, че по мое време и за част от секундата СДС е било в такова "наведено" положение", избухна Лукарски.

Борисов дава две места на СДС в евролистата
Обновена

Борисов дава две места на СДС в евролистата

Няма да има загуба на десни гласове, предстои разговор и с ДБГ

Той признава, че никога не е симпатизирал особено на обединението "Демократична България" и навремето от Съюза на демократичните сили отказали да сключат коалиция с тях, защото ДБ не искали да фигурира абревиатурата СДС в регистрацията.

Поради какви причини правим отстъпление от същия принцип спрямо ГЕРБ, недоумява Лукарски. Той не приема оправданието, че това е станало по настояване на председателя на Европейската народна партия Жозеф Дол.

СДС готвят "знакови имена" за общата евролиста

СДС готвят "знакови имена" за общата евролиста

Румен Христов бил склонен да продължи преговорите с ДБ

От Жозеф Дол аз лично съм чувал какви ли не неща, от типа на това, че коалиция с БСП е по-приемлива от тази с Патриотите, негодува бившият партиен лидер.

В заключение той изразява надеждата си, че Националният съвет няма да позволи "това унижение да стане факт". Лукарски не пропуска да поиска и оставката на председателя Румен Христов.

ДБ: СДС избра ГЕРБ и обезсмисли партньорството ни

ДБ: СДС избра ГЕРБ и обезсмисли партньорството ни

Демократите се обявяват на опозиция и на ГЕРБ, и на парламентарната опозиция