Васил Божков обяви вчера, че ще направи публични доказателства за делата, които ще води срещу България и действията срещу себе си. Сезирането ще бъде както в българските, така и международните институции.

Тази сутрин на фейсбук страница, обявена като официална на Васил Божков, бяха пуснати обаче скрийншот на разговор с потребител с име Vladi Goranov. С тях бизнесменът твърди, че е поддържал контакт именно с финансовия министър, а не с шефове от Комисията по хазарта.

"Преди дни казах, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Влади Горанов, а не с ДКХ. Ето как се случваше", пояснява Божков.

Съобщенията между двамата са с дати от 24 февруари 2018 г., 29 март 2018 г. и 29 май 2018 г. Комуникацията продължава на 15 януари и на 16 януари тази година.

От разговора става ясно, че Божков се оплаква на Горанов за спънки в "рутинната работа", а от своя страна финансовия министър отговаря, че ще говори със "Сашо" - може би Александър Георгиев, председател на ДКХ от 25 април 2019 г. до февруари 2020 г. и зам.-директор на НАП от май 2017 г. до април 2019 г.

Снимка 479492
Снимка 479491

Източник: news.bg

Припомняме, че преди два дни Васил Божков показно чрез посредник предостави джиросаните акции на ФК "Левски" на премиера Бойко Борисов. Посредникът - журналистът Сашо Диков - не беше допуснат в Министерски съвет, откъдето обявиха, че връчването е абсурдно, затова и в крайна сметка акциите на "Левски" останаха в касата на централата на футболния клуб.

Действието си Васил Божков направи от Дубай, където се намира от няколко месеца, след като у нас се води разследване на бизнеса и дейността му. На Божков са повдигнати общо 11 обвинения, сред които за данъчни и финансови престъпления и търговия с влияние. Основното обвинение е за организирана престъпна група. Българската държава е подала искане за екстрадиция от ОАЕ, но се очаква резултат.