Доколкото могат да се оценят резултатите, резултатът на БСП е втори и по всичко личи, че ще имаме над 1 милион гласа.
Това заяви Антон Кутев от БСП на влизане в НДК около час преди изборния ден.

По думите му това е резултатът, с който стартира кампанията си преди години и настоящият държавен глава Георги Първанов. По думите на Кутев всички шансове за БСП остават.

Той подчерта, че хората са казали това каквото мислят, пускайки бюлетината за своя кандидат.

За втория тур Кутев каза, че БСП очаква подкрепа от всички, различни от ГЕРБ.
Тези думи бяха казани от Кутев дефакто преди края на изборния ден - който бе удължен до 20 часа. Така преди социолозите да обявят първите резултати, става ясно, че кандидатът на БСП отива на балотаж (най-вероятно срещу опонента си от ГЕРБ).

Кутев е категоричен, че това, което се случва в момента трябва да се спре, тъй като е заплаха за демокрацията.

Властта в едни ръце не бива да остава, категоричен е социалистът.

На въпрос дали социолозите са „излъгали" Кутев посочи, че е имало социолози, които са твърдели, че ГЕРБ ще спечелят на първи тур.

Изненадата е в това, което ще видим утре от истинските резултати, каза навлизане в НДК Румен Овчаров и се аргументира с информацията, че данните които излизат сега са от екзитполо-вете в които над 2/3 от интервюираните са отказвали да кажат мнението си.

Това са извадки, които трудно могат да бъдат наречени представителни, категоричен е Овчаров. По думите му това е резултат на специално провежданата от управляващите стратегия на страха.

Овчаров подчерта, че тази стратегия не е проработила. „Изводът е един и той е ясен: Българинът търси алтернатива, вече събира смелост да я покаже и за наша радост тази алтернатива е левицата", каза Овчаров.

На всички стана ясно, че ГЕРБ и управлението на ГЕРБ е синоним на криза" каза още Овчаров и добави, че кризата ще свърши тогава, когато ГЕРБ си отиде от властта.