От БСП готвят поправка в Кодекса за социално осигуряване, за да могат родителите на бойци, загинали на мисии, да получават социална помощ подобно на родителите на загиналите наборни войници.
Това стана ясно след среща между ръководството на БСП и родители на наши бойци, загинали в Ирак, ден преди 14-та годишнина от атентата в Кербала срещу българската база Индия. На 27 декември 2003 година загинаха петима български военнослужещи.

На срещата присъстваха и зам.-председателите на ПГ на "БСП за България" Жельо Бойчев, Георги Свиленски, Весела Лечева както и народният представител от левицата Петър Витанов.

"Ще направим и една паметна плоча с имената им, като всичко подчиняваме на едно човешко уважение към загиналите и към техните близки, които се чувстват забравени", заяви Корнелия Нинова и поясни, че е предвидено паметната плоча да бъде изградена в София.

Армията ни трябва да има по-добра подготовка, съветва снайперистът от Кербала

Армията ни трябва да има по-добра подготовка, съветва снайперистът от Кербала

Изцяло трябва да се промени тактическата и физическата подготовка

Нинова заяви, че ще бъде преиздадена и книгата "Обречени на дълга". Ще издигнем паметна плоча. Ще внесем поправка в КСО.

"Ангажираме се с това да направим и документален филм за загиналите", каза също председателят на БСП.

"Искаме все пак да усещаш, че държавата стои до теб, че не са забравени. Ние сме хора на възраст, децата ни ги няма", каза майката на загиналия Антон Петров - Иванка Петрова.