Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на ПГ на "БСП за България" призовават симпатизантите си да се включат утре в протестите пред Народното събрание.

Решението за това е взето единодушно на съвместно заседание Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП и ръководството на ПГ на "БСП за България".

От партията АБВ също призоваха за активност в протестите. Лидерът на АБВ - Младежи Пламена Заячка се обърна към гражданите с апел да бъдат пред новата сграда на Народното събрание, за да поискат заедно оставката на депутатите.

Младежите от АБВ ще връчат писма на народните представители, в което заявяват, че не желаят от тях промени, защото не ги възприемат като носителите на промяна. Те не могат да рестартират системата, защото са част от нея. От АБВ настояват за незабавна оставка.

Още миналия месец от АБВ изпратиха писма до всеки един депутат, в които ги призоваваха да не подкрепят проекта за промяна на Конституцията. "Фактът, че няколко партии публично заявиха такава позиция, само може да ни радва, че имаме скромен принос за това", посочи Заячка.