Червените и ГЕРБ се скараха, а спорът беше кои са мишки и кои мишлета. Повод стана поименната проверка по-рано през деня. Герберите решиха да не се санкционират отсъстващите при проверката, но да не им се платят командировъчни.

Георги Свиленски се възмути от това решение: Не било редно. Недейте да прилагате полицейски, ченгеджийски номера, ядоса се Георги Свиленски. Той обвини герберите в популизъм. Отидете вкъщи, преспете, тогава излезте на тази трибуна, не правете гафове, обърна се социалистът към мнозинството.

Данаил Кирилов обвини левите пък, че продължавали с манипулациите. Поименната проверка е способ, за да се установяват присъстващите в зала. Не можете да надхитрите нормите на правилника, каза той. Къде сте в днешния ден, госпожо Нинова, къде сте откъм правен статут, обърна се Кирилов към соцлидерът. "Влязохте като мишки да се регистрирате", обвини герберът.

Червените го освиркаха. Георги Свиленски пък пита дали депутатите от ГЕРБ са мишки. Данаил Кирилов настоя да му наложат глоба. Не искал да каже, че социалистите са мишки, а искал да каже, че за мишлета.
Срам ме е, сподели червеният депутат Филип Попов. И мен ме е срам, каза заместник-председателят на НС Емил Христов.

Цвета Караянчева излезе на трибуната. По думите й , когато е текло гласуването, депутатите от БСП не били в зала и не разбрали какво се гласува тогава. Дали да ходим на работа е морален, личен и граждански избор, изтъкна парламентарният шеф.

Червеният Иван Иванов също настоя за санкция срещу Кирилов. Сравняването на народни представители с определени биологични видове е обида към институцията, категоричен бе той. Прекратете тази гавра с институцията, обърна се Павел Шопов към Емил Христов. Той влизал в техните сценарии. Вие не водите това заседание като председател, а като мишка, ядоса се социалистът Цветан Топчиев.

Данаил Кирилов пак излезе и се извини, след което настоя да бъде наказан. Заместник-председателят Емил Христов санкционира съпартиеца си. Не наказа обаче червеният депутат. Цветан Топчиев също поиска да бъде наказан. Извинение щял да му поднесе в личен разговор. Христов поиска извинение от трибуната. В крайна сметка и социалистът си спечели санкция.