От Българската социалистическа партия са внесли в деловодството на Народното събрание подписи за извънредно заседание за изслушване на Бойко Борисов за здравните, икономическите и социални мерки и ефекта от тях върху живота в страната.

Социалистите очакват свикване на парламента.

Днес ГЕРБ и ОП отхвърлиха предложението ни да се възстанови парламентарният контрол. Извънредното положение не означава безконтролно положение, настояват отново от БСП.

Нинова подчертава, че вече е предупредила, че ще използват всички парламентарни способи, за да упражнят контрол върху действията на правителството и разходите на парите-

Припомняме, че заради извънредната ситуация контролът вече е само писмен.

БСП иска да опази от гафове властта чрез връщане на парламентарния контрол
Обновена

БСП иска да опази от гафове властта чрез връщане на парламентарния контрол

БСП предлага изменения в решението за работа на Народното събрание

В последните седмици бяха приети закони, които дават много широки правомощия върху изпълнителната власт, поиска днес Кристиан Вигенин. Затова според социалиста трябва да има контрол върху изпълнителната власт. 

Според Вигенин трябва постепенно да се върви към връщане на нормалността в работата на законодателния орган. Социалистите искат контролът да е от 9.00 до 14.00 часа. Идеята е в зала да са само питащият депутат и отговарящия член на кабинета. За Драгомир Стойнев е важно по време на извънредната ситуация да има парламентарен контрол. Нормално е правителството да бъде контролирано, за да не се получават гафове, заяви червеният депутат.

Нека не подценяваме пандемичната обстановка, призова парламентарният шеф Цвета Караянчева. За нея проблемът бил, че депутатите не ги давали по телевизията

Депутатите разделени - дисциплина или страх да демонстрират в извънредното положение
Обновена

Депутатите разделени - дисциплина или страх да демонстрират в извънредното положение

Народното събрание няма да работи

Намираме се в извънредно положение, припомни шефът на Народното събрание. Тя захапа социалистите, че имали партийна телевизия не много рейтингова и там можело да разказват писмените отговори на контрола. Не всичко е телевизия, уважаеми колеги, изтъкна Караянчева.