БСП е доволна от проваления кворум, защото така столетницата спечелила време да отвоюва исканията си по Кодекса на труда.

Призоваваме синдикати и трудещи се да поискат от депутатите да не подкрепят промените, заяви на брифинг в парламента Георги Гьоков.

Промените в Кодекса за труда касаят пряко увеличаването на извънредния труд и възможността за увеличаване на периода за изчисляването му. Именно на това се противопостави левицата в зала. Правата на трудещите са най-важни и никой няма да отнема вече придобити права, закани се Гьоков. Всички трябва да разберат, че в момента, в който в държавата всички българи се вълнуват от съвсем други неща, свързани със заразата, вируса, настъплението и липсата на медицински кадри, парламентът не трябва да се занимава с неща, които отнемат трудови права, убеден е социалистът.

Според него всяка сутрин парламентът трябва да започва работата си с изслушване на здравния министър Костадин Ангелов за пандемията. Левите очакват и отговора му имало ли е депутати под карантина миналата седмица в пленарната зала. Той предположи, че именно заради това от ДПС не влизат в зала.

Липса на кворум спъна работата на парламента
Обновена

Липса на кворум спъна работата на парламента

Филип Попов от БСП поиска поименна проверка