Лидерът на БСП Корнелия Нинова се чуди защо границата ни е обявена за обект от националната сигурност. От трибуната тя алармира, че Валери Симеонов разходил журналисти и я снимал от въздуха. Бойко Борисов пък разходил премиера на Унгария Виктор Орбан. Тази ограда беше гордост за правителството, припомни тя.

Оградата по границата вече е обект от националната сигурност

Оградата по границата вече е обект от националната сигурност

Министрите от кабинета "Борисов-3" решиха, че така пазят и информацията за съоръжението

Нинова е смутена дали сега депутатите ще могат да питат за оградата като стратегически обект. Защо точно сега се взе това решение, попита лидерът на социалистите. Тя заяви и че поема цялата наказателна отговорност за думите си: "От три месеца Елена Йончева снима кадри, говори със свидетели." Йончева снимала в реално време как мигранти преминават границата.

БСП сезира ДАНС и прокуратурата за оградата на границата

БСП сезира ДАНС и прокуратурата за оградата на границата

Елена Йончева разтревожена, че се търгува с националния интерес

Преди два дни на депутата Йончева й е забранен достъп до границата от гранична полиция. Свободата да питаме, да показваме истината вече ще бъде престъпление срещу националната сигурност, недоволна е Нинова.
Кое ще е престъпление срещу националната сигурност - корупцията или истината, попита тя.

По думите й с решението си управляващите забранили свободата да се мисли и пита. Нинова вижда посегателство в свободата на словото в приетото постановление на МС за оградата.

Валери Симеонов инспектира оградата по границата с военен хеликоптер

Валери Симеонов инспектира оградата по границата с военен хеликоптер

След скандала с разкритията на Йончева

Червените искат оставката на МВР министъра Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов. Филмът за корупцията по границата на Елена Йончева социалистите щели да покажат на европейските посланици.

Нинова отправи призив към премиера Бойко Борисов да гледа филма и да разпореди ареста на червените.