В декларация от трибуната на парламента БСП призова всички парламентарни групи да не водят страната към нови избори.

Депутатът Георги Михайлов обясни: "Призоваваме всички парламентарни групи към сериозен размисъл за смисъла на съществуването ни оттук-нататък, към градивност и нещо, което убягва последните дни".

"Аз съм изключително учуден, че в опита да се направи опело на едно не започнало управление се цитират Вапцаров, Гео Милев и Румянцев, идеология, която вие не ненавиждате, наричахте ни главорези", обърна се той към ГЕРБ, които имаха декларация по случай днешния исторически ден.

"В работата на най-висшия орган на държавата единици се опитваха да бъдат прагматични и да дадат професионален, духовен дом, но други, които носиха бремето на една отговорност, и не я понесоха...", добави той.

Ива Митева не иска медиите да бързат да броят оставките

Ива Митева не иска медиите да бързат да броят оставките

Докато Петков не ги внесе в парламента, те не могат да бъдат гласувани

По думите му в "сериозен момент за нацията да се изгаря парламентаризмът, да се тръгне към сваляне на правителството, предсрочни избори и деградация на държавата - това е нелепо и нередно и не прави чест на политиците".

БСП моли да не се използва трибуната за "мръсни намерения".

Позволяваме си като парламентарна група да обърнем внимание на сериозния момент, който преживява нацията. На опита отново на някои от нас тук да хвърлят не мостове помежду ни, а да изгорят всичко, което се нарича парламентаризъм. Да искат да се тръгне в момента към предсрочни избори, към сваляне на правителство, към една тотална деградация на държавата, която няма да я доведе до нищо добро. Това е нередно, нелепо и в никой случай не прави чест на никого от нас.

анкета

Какво се случи?

Виж резултати

ИТН предпазва Петков от национално предателство 12.4%

Става въпрос за пари 47.0%

Слави е последният мохикан 7.4%

Кой да е изненадан 5.3%

Сценарий за цирк 27.8%