Ива Митева от ИТН призова медиите в парламента да не бързат с оставките на министрите. Двама от квотата на партията били в чужбина. Гроздан Караджов вече депозирал оставката си. Тя намекна, че премиерът можел да задържи оставките.

Нямало срок, в който да ги внесе в НС. Докато Петков не ги внесе в парламента, те не могат да бъдат гласувани, стана ясно още от коментара й. Личното ми мнение е, че избори не трябва да има, каза още Ива Митева. Тя призова да не се избърза със събитията, можело да има вот на недоверие или вот на доверие.

анкета

Какво се случи?

Виж резултати

ИТН предпазва Петков от национално предателство 12.4%

Става въпрос за пари 47.0%

Слави е последният мохикан 7.4%

Кой да е изненадан 5.3%

Сценарий за цирк 27.8%

Припомняме, министър Гроздан Караджов, който бе изваден като повод за раздора между ПП и ИТН, вече е подал оставката си, както потвърди самият той. Министър Радостин Василев увери журналистите в парламента, че ще направи това утре, 10 юни. Министър Теодора Генчовска, под чийто ресор е другата изтъкната от Слави Трифонов тема, днес в София се срещна с еврокомисарят Вархеи, който е на посещение у нас. Единственият министър на ИТН, който се очертава да е в чужбина и който не присъства и вчера на заседанието на МС, се оказва енергийният Александър Николов.