От БСП внасят законопрокети по темите бедност, неравенство и демографска катастрофа. Това заяви лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.

Със законопроектите социалистите настояват да се решат наболели въпроси на населението, сред които бедността, неравенството и демографията.

Нинова негодува, че инфлацията расте, а близо 2 млн. души са на прага на бедността поради предстоящото увеличение на тока.

Соцводачът обясни, че със законопроектите червените започват законодателна инициатива за предложение за намаляване на ДДС на мляко, брашно, данъчни облекчения на млади семейства с деца, преизчисляване на всички пенсии и увеличаване на социалните помощи за енергийно бедните.

БСП се връща в парламента

БСП се връща в парламента

Пленумът ще бъде не на 15, а на 16 юни

От БСП призовават другите политически партии за истинска политика по най-болезнените теми в България - бедност, неравенство и демографска катастрофа. Нинова иска да седне с народните представители като нормални хора и да се обсъдят наболелите въпроси.

"Време е за сериозен разговор за приоритети в полтиката България", подчерта Нинова. По думите ѝ социалистите ще бъдат заляти с твъдения как това не може да стане, че е популизъм.

Вчера чули от бившия член на БКП Бойко Методиев Борисов, че социалистите харчели чужди пари. Нинова атакува премиера, че тези пари, които харчи от прозореца на джипа му не са негови, а са чужди, защото са на целия български народ.

Според нея, ако се слуша логиката на премиера Бойко Борисов цяла Европа се управлява от социалисти и популисти. Тя е категорична, че е хубаво премиерът да се поучи от неговото политическо семейство, ако не вярва на българските социалисти.