Бивши генерали получават редовно поща с класифицирана информация и се хвалят с това, което е абсурдно, заяви Мая Манолова от БСП в изказване по време на дебатите в парламента по вота на недоверие.

Тя допълни, че тези хора, които са направили от МВР това, което е, сега дават акъл как да се промени стореното от тях.

По думите й тези хора искат скандали всеки ден от сутрин до вечер, тъй като са видяли, че не могат да изкарат хората на улицата срещу правителството.

Вярно е, че има проблеми в МВР, но въпросът е кога са възникнали, попита Манолова и даде пример с покровителството на Куйович, което е от 1997 г.

Червената депутатка спомена и за многобройните показни убийства през предишния мандат на управление. Според нея сега е започнала истинската битка срещу престъпността.

„За първи път бяха арестувани босове като Маргините, има арести на ръководни служители на МВР и присъди за мафиоти като Митьо Очите", посочи Манолова.

В реплика на казаното от нея Любен Дилов -син коментира, че Митьо Очите е получил споразумение не защото е разкрил нещо, а защото си е мълчал.
Прокурорът излезе и сам си призна, че ако не се споразумее няма достатъчно доказателства, за да го задържи в затвора, допълни той.

Дилов-син репликира Манолова и за думите й, че опозицията не може да изкара хората на улицата - не може, защото там се стреля, заяви гергьовденецът.

„Вашият кмет Дангов заяви, че вие сте говорили с Галеви и сте ги карали да работят за БСП", заяви Любен Дилов -син, обръщайки се към Манолова.