БСП няма да прави игри с кворума в пленарна зала, когато се гласува кабинетът с първия мандат на ГЕРБ, заяви категорично лидерът на БСП Корнелия Нинова, която направи коментар в парламентарните кулоари.

Соцлидерката отсече - не очаква депутати от БСП да се отцепят от партийната линия, както в предишния парламент Явор Божанков например.

"Винаги преди такава ситуация се пускат всякакви интриги и манипулации. Първата беше, че вече сме се договорили с ГЕРБ и правителството е готово. Както виждате, това не е вярно. Сега втората интрига е, че наши депутати ще подкрепят, не знам как - или с отсъствие, или с излизане от зала... Категорично заявявам, че това няма как да стане", каза Нинова.

Денков: Какво да се очаква от нас? Чакаме кабинет с първия мандат

Денков: Какво да се очаква от нас? Чакаме кабинет с първия мандат

Не трябва обаче да се очакват действия от страна на ПП/ДБ

И още - дори се отменят планирани предварително отпуски и служебни ангажименти в чужбина, за да бъдат всички червени депутати в зала.

"Всички, които имат някакви командировки, няма да ги осъществят. Аз трябваше да бъда на официално събитие, на годишнина на германските социалдемократи по покана на г-н Шолц, но няма да отида."

БСП са категорични - няма да променят позицията си за неподкрепа на първия мандат на ГЕРБ, но със следващия (втори) са отворени за разговори, като ще поставят на масата абсолютно същите приоритети, извеждани досега.