"Няма да влизаме в парламента при обсъждане на ветото. Самите управляващи обявиха, преди да са прочели мотивите, че ще го отхвърлят", отбеляза Нинова.

Лидерът на червените определи като абсолютно недопустимо поведението на двама депутати от БСП, използвали командировъчни при пътуване до Залцбург. "Народните представители ще върнат парите", увери тя.

Настояваме да отменят гласуваните текстове и да се пристъпи към правото решенията в комисиите да се взимат с 2/3, да се възстановят и преференциите. За това настоя лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг след срещата си с Партия на зелените.

По тези теми социалистите са срещнали разбиране от страна на граждански сдружения и Партията на зелените.

Четирима депутати на ловно изложение срещу 13 573 лева от бюджета

Четирима депутати на ловно изложение срещу 13 573 лева от бюджета

Двама от посетилите експозицията са от БСП

Нинова е убедена, че това са въпроси, стоящи над тяснопартийните интереси - въпросите за правовата държава, върховенството на закона и правото на свободен избор.

За отмяна на Изборния кодекс настояха и от Партия на зелените. "Новият законопроект дава възможност за манипулации", подчерта председателят на партията Владимир Николов.

Зелените призоваха за въвеждане на електронно сканиране на протоколите и машинно преброяване на гласовете. Гласувайки ветото на президента, този закон трябва да се анулира, категорични бяха от партията.

Президентско вето над промените в Изборния кодекс
Обновена

Президентско вето над промените в Изборния кодекс

Радев призова опозицията да се върне в парламента