Депутати на ДПС и на "Обединени патриоти"  са пътували на командировка до Залцбург на Изложение за лов и риболов. На същото изложение са били и народни избраници от БСП, които имат партийно решение да не посещават пленарните заседания, съобщи bTV.

Общо похарчената сума за командировката на четиримата депутати - двама от БСП, по един от ДПС и "Обединени патриоти" до Залцбург на Изложението за лов и риболов е 13 473 лева.

Симеонов предлага: който не работи, не получава пари

Симеонов предлага: който не работи, не получава пари

Доволен е, че парламентът можел да работи и без БСП

След като БСП за трети път излезе от парламента, двама нейни депутати нарушиха бойкота на собствената си партия. Те отидоха на задгранична командировка - на посещение на ловно-рибарско изложение в Залцбург.

Депутатите Александър Сабанов от "Обединени патриоти" и Бюрхан Абазов от ДПС също са били в командировка на това изложение.

По данни на медията, утвърдените разходи за депутатът Иван Иванов от БСП са 1382 лева за самолетен билет, за хотел са отишли 1308 лева, а командировачните му са били 342 лева. Общо сумата е малко над 3000 лева.

Подобна е и сметката за другия депутат от левицата - Йордан Младенов. На него са му одобрени и вътрешни разходи от 60 лева за транспорт. Той бе сред депутатите, подкрепили искането за удължаване на срока за лов на глигани, внесено през декември 2018 г.

От БСП отказаха среща с двамата депутати, но заявиха, че те лично ще поемат разходите за тези пътувания.

Самолетният билет на депутата от "Обединени патриоти" - Александър Сабанов, е над 2000 лева. За хотела му са платени 1635 лева. Към тези пари има и командировачни в същия порядък - около 300 лева. Неговата командировка от общо 4110 лева вече е отчетена в парламента.

Депутатът от ДПС Бюрхан Абазов се доближава като похарчена сума до колегите си от БСП.

Общо похарчената сума за командировката на четиримата депутати до Залцбург на Изложението за лов и риболов е 13 473 лева.