Левицата остра в началото на новия политически сезон. Лидерът Корнелия Нинова подчерта в декларацията, които партиите традиционно готвят за началото на новата пленарна сесия, че в нея БСП щяла да покаже алтернатива в действие.

Тя обвини герберите в неглижиране на икономиката. Обвини ги в мълчание, когато монополите извиват ръцете на потребителите. От утре на вашите банки ще имате алтернативата в действие, обеща Корнелия Нинова.

Редица закони в сферата на икономиката щели да представят червените на управляващите. БСП иска преразглеждане на концесиите. Те настояват за по-висока концесионна такса. Вие зачеркнахте понятието социална държава в икономиката, обвини още Нинова.

Нов закон за младежта, за възрастни хора, за ветераните и още куп инициативи готвят от утре червените.

Левицата готви и свой бюджет 2017. Акцент е образованието и здравеопазването в техния проект.

Има ли България друг началник в Анкара, попита лидерът на левицата. Защо скрихте днес министър-председателя, ядоса се Нинова. Българските граници не са защитени, убедена е тя.

Социалистите искат да паднат европейските санкции за Русия. По важни международни въпроси управляващите нямали позиция.

Всички партии трябвало да дадат оценка на мандата ГЕРБ в президентската институция. За червените оценката е една - провал.

Нинова настоя за общ фронт срещу купения вот на фона на идващите президентски избори. Нека най-добрият победи, настоя социалистката. Червените щели да се противопоставят на всички действия, които били срещу националния интерес.

ГЕРБ е статуквото, БСП Лява България е промяната, категорична бе червената лидерка в заключение.