БСП ще се яви в коалиционен формат на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 20 октомври. Това заяви временно изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров на брифинг пред журналисти след Националния съвет на партията.

Обмислят се име и формат, по който да бъде създадена коалицията.

15 партии са потвърдили желанието си за участие в коалицията. "В диалог сме с още няколко, за мен оптимистичният брой е 20 партии, но държим те да са с доказана тежест в българския политически сезон, уточни Зафиров.

Обидени социалисти отиват на пленум без дневен ред

Обидени социалисти отиват на пленум без дневен ред

Столетницата се готви за голямо ляво обединение за предстоящите избори

Той заяви още, че няма информация дали бившият председател на БСП, а сега народен представител Корнелия Нинова ще остане в партията. "Включително и днешното поведение на хората, близки до нея, с изговорените лъжи за липса на кворум ясно показват манталитета", каза oще Атанас Зафиров.

Зафиров посочи, че на заседанието на националния съвет са приети критерии и процедури за издигането на кандидатите за народни представители. До 6 септември трябва да приключат номинационните заседания на общинските конференции, а до 8 септември областните съвети на партията трябва да подадат проектолистите, които впоследствие да бъдат окончателно утвърдени от Националния съвет на партията, каза още Зафиров.

Кристиан Вигенин: Тази Бузлуджа е различна
Обновена

Кристиан Вигенин: Тази Бузлуджа е различна

Изявените лидери на лявото в България са готови да направят крачка назад