"Нямаме представа какво да очакваме по време на днешното национално заседание на БСП. Нямаме материали, снощи ни беше изпратен дневен ред в 20.00 ч. без никакви материали в него". Това заяви Иван Ченчев, член на Националния съвет на БСП пред журналисти преди заседанието на пленума на червените на "Позитано" 20.

Георги Свиленски посочи, че националният съвет на БСП ще започне, без да има един лист материали. "Аз от 15 години съм член на Националния съвет на БСП, винаги е имало допълнителни точки, различни точки, но винаги е имало основен дневен ред, по който членовете да се подготвят", каза Свиленски.

БСП и "Левицата" се договориха за широко ляво обединение

БСП и "Левицата" се договориха за широко ляво обединение

Ще се изгради Политически съвет

Иван Иванов заяви, че БСП се готви за голямо ляво обединение за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Кирил Добрев пък заяви преди началото на националния съвет на БСП, че няма нищо по-важно от това всички леви хора да бъдат заедно. Единството или това да бъдем заедно започва от БСП, категоричен бе Добрев, който е доволен, че новото ръководство на "червените" е успяло да събере всички обидени и разсърдени за предстоящите избори. Кирил Добрев се надява да се получи едно добро заседание на пленума и всичко социалисти заедно да вървят напред.

Той заяви, че от три години не е идвал на "Позитано" и му е изключително приятно да присъства на днешния пленум.

И Мая Манолова ще се качи на Бузлуджа тази година

И Мая Манолова ще се качи на Бузлуджа тази година

"Изправи се, България" проведе среща с БСП за ляво обединение