БСП започват преговори за съставяне на правителство. Това социалистите, ръководени все още от лидера Корнелия Нинова ще направят, въпреки от една страна, подадената от Нинова оставка, и, от друга страна, въпреки заявеното подозрение, че вътрешната опозиция в партията е работила за новата формация "Продължаваме промяната".

На пресконференция на "Позитано" 20 Корнелия Нинова заяви, че трябва да бъде съставяно редовно правителство и трайно мнозинство, което да изведе България от кризите. Вчера е получила обаждане от Кирил Петков и Асен Василев с покана за разговор за съставяне на правителство и социалистите ще го приемат.

Първо ще сложат програмите на масата, във формат на работни групи, които по секторни политики да разговарят в подробности за програма за бъдещо правителство.

На брифинга Корнелия Нинова хвърли като част от вината на субективни фактори и изказа учудването си, че именно от служебното правителство в лицето на говорителя му Антон Кутев са поискали оставката й. Освен това, по думите на Нинова, новата президентска партия "Продължаваме промяната" е отнела между 10-15% от БСП, а самият резултат Нинова определи като катастрофален.