Изборните правила, променени с хоризонт местни избори, вещаят победа за ГЕРБ, а главният виновник за това е БСП.

Тази позиция заяви вече независимият депутат Явор Божанков пред БНР, който доскоро бе част от ПГ на БСП.

Подкрепата на БСП за промените в Изборния кодекс бе ключова, а обикновените социалисти не мечтаят ГЕРБ да се върнат на власт именно с помощта на "хартия на квадрат", убеден е Божанков, който очаква ветото на президента да бъде отхвърлено.

Нинова критикува Радев за ветото: Несериозни мотиви

Нинова критикува Радев за ветото: Несериозни мотиви

БСП няма да промени и на йота позицията си

Депутатът е съгласен хората да имат право на избор, но вместо това машинният вот просто се обезсмисли и вече не става въпрос за смесено гласуване.

Доверието в парламента се определя спрямо изборния закон, а то в момента е критично ниско, посочи Божанков. Шестте години, през които БСП се бори да излезе от статуквото, бяха загубени с едно гласуване, коментира още независимият депутат.

Той разкри, че е бил изключително изненадан, когато БСП застана зад приемане на еврото, въпреки че партията е имала разписано професионално и мотивирано решение по въпроса.

Депутатите направиха още една стъпка към приемането на България в Еврозоната

Депутатите направиха още една стъпка към приемането на България в Еврозоната

НС прие на първо и второ четене промени в Закона за БНБ

Служебните кабинети са безотчетни и България не трябва да живее в постоянен режим на служебно правителство, посочи Божанков и изрази недоверие за редовен кабинет. По-скоро ще има нови предсрочни избори, колкото и на някои хора да им се иска да влязат в коалиция, без значение каква, допълни още независимият депутат.