Служебното правителство очевидно започва да нанася много щети на България. Това заяви в студиото на Нова телевизия депутатът от БСП Христо Проданов. Според него парламентарната демокрация е подложена на риск, защото в продължение на 2 години страната се управлява през повечето време от служебни правителства.

Проданов посочи още, че БСП е направила всичко възможно за излъчване на редовен кабинет с третия мандат, поради което е организирала и лидерската среща, на която обаче се отзоваха единствено ГЕРБ, ДПС и "Български възход".

По думите му парламентарната демокрация е в риск и щом няма съгласие за правителство, отиваме на поредните безсмислени избори. И допълни, че "след това може да има още едни, и още едни..."

анкета

До какво ще ни доведат предсрочни избори?

Виж резултати

До нови избори 44.7%

До нова тройна коалиция 16.5%

До повече демокрация 9.3%

Президентска република 13.2%

Конституционна криза 16.2%

Според него опитите на депутатите за съдебна реформа са по-скоро прах в очите на хората. "За жалост няма да има съдебна реформа на второ четене", заяви депутатът от БСП и увери, че в БСП имат политическата воля, но нещата не се случват по този начин заради другите партии в парламента. Които пък в момента се съревновават в обвинения. "ПП, ДБ и ГЕРБ се съревновават по обвинения кой е провалил заседанията."

Проданов отговори и на думите на ресорния служебен министър Крум Зарков, че в парламентарната група на БСП няма борци за съдебна реформа: "Ние сме били там на място, но с 24 народни представители можем да направим това и нищо повече. Ние правим това, което ни е възможно."

Като човек, "който за власт и постове минава през трупове", определи "Майчето Маноловва", Христо Проданов. Той е убеден, че тя няма да направи обединение на лявото у нас. А и БСП не вижда заплаха от обединението на новото ляво, увери той и се аргументира с това, че "социалистите са честни хора и мразят предателството". Именно като предатели явно възприема Проданов лицата, които са дали заявка за нова левица, тъй като подчерта, че повечето от тях са напуснали БСП, станали са причина за разединение на лявото. Проданов подчерта обаче, че това се е случило именно по времето на Сергей Станишев, който е от най-върлите критици на Корнелия Нинова в момента.

Станишев: БСП е доволна от петото си място и ролята на балансьор

Станишев: БСП е доволна от петото си място и ролята на балансьор

Той няма свръхамбиции отново да е лидер на столетницата