БСП проведе първото съвместно заседание на новоизбраното Изпълнително бюро и новите председатели на съвети.

Беше решено всеки съвет да направи анализ на работата на съответното министерство в кабинета "Борисов", в какво състояние е институцията по отношение изпълнение на политиките и от финансова гледна точка. Съветите трябва освен да идентифицират проблемите, и да предложат начини за тяхното решаване. Те ще трябва да изготвят теми за питания, които депутатите от столетницата да внесат като въпроси към съответните министри.

Сред останалите задачи е организиране на срещи с браншови организации, привличане на експерти по управленски теми и изготвяне на предизборна платформа, чиято база да е програмата за управление на БСП. Платформата трябва да се подложи на максимално широко обсъждане с хората и социалните групи, които засяга.

Лидерът на партията Корнелия Нинова призова да няма популизъм. Тя заяви, че партията ще се ангажира само с политики, които са изпълними.

По нейни думи всяко управление след Борисов ще е много трудно и цели системи и сектори ще изискват възстановяване. Всяко обещание сега, трябва да е изпълнимо при едно евентуално управление, категорична бе тя. Нинова заяви, че приоритетни за левицата теми са здравеопазването, икономиката, доходите и образованието.