След като предложението на партия "Възраждане" за намаляване на данък добавена стойност на основни продукти от потребителската кошница, от политическата сила изразиха недоволството си и на брифинг в кулоарите на Народното събрание.

"Ние сме не само най-бедната държава в ЕС, а и най-болната. Именно защото всеки месец българите се чудят дали да платят режийните си разходи за ток и парно, или да си купят лекарства и храна. Факт е и това, че в България процентът на работещите бедни е най-висок в ЕС", остър бе Цончо Ганев, депутат от "Възраждане".

Четири месеца било протакано разглеждането на законопроекта на "Възраждане", а влязъл в зала, бил отхвърлен в рамките на минути, оплака се още той.

Депутатите не намалиха ДДС на основните храни

Депутатите не намалиха ДДС на основните храни

В този законопроект, по думите, се въвеждат мерки за бедните и болните у нас

"За огромно наше учудване този законопроект на получи подкрепата, а напротив - получи яростна съпротива от Българската социалистическа партия. Законопроект, който те години наред като опозиция внасяха, бориха се, за да бъде приет. И сега, когато можеха да го приемат и приложат, бяха тези, които опонираха", не спести критики към "Позитано" народният представител.

От партията отново преповториха тезата си, че България де факто изнася масово въоръжение за Украйна, въпреки уверенията на правителството. И пак настояха - кабинетът "Петков" следвало да подаде оставка веднага.

Президентът обвини Нинова, че бяга от подписа си под разрешенията за износ на оръжия

Президентът обвини Нинова, че бяга от подписа си под разрешенията за износ на оръжия

Твърденията на госпожа Нинова са некоректни и лесно проверими