БСП притеснени дали предложенията за великденски добавки ще съберат кворум. За такъв сериозен риск предупреди в Партийния дом лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Левите разговаряли с другите групи да се предложи работещ вариант. Най-важно е да помогнем на пенсионерите и да възстановим великденските добавки, подчерта червеният водач.

Всички пенсионери с доход до минималната пенсия да получат по 100 лева за Великден. Над минималната пенсия да получат по 50 лева, предлагат от БСП.

Целта ни е да помогнем на всички пенсионери, но да бъде справедливо, изтъкна Нинова. Според нея това е най-работещото и справедливо решение по темата.

Тя предлага тези средства да се осигурят чрез трансфер от държавния бюджет към бюджета на ДОО. Има време при политическа воля този въпрос да се реши, смятат левите.

Припомняме, че ГЕРБ и ДПС предложиха най-бедните пенсионире  да получат по 75 лева за Великден. На идеята се противопостави министърът на финансите в оставка Асен Василев. Възраждане пък поискаха всички пенсионети да получат по 100 лева великденски добавки.

Хасан Адемов не вижда предизборен PR във великденските добавки

Хасан Адемов не вижда предизборен PR във великденските добавки

Не става въпрос за предизборна акция, а за възстановяване на традиционните великденски добавки, посочи той