BGNES
Като грубо посегателство върху свободата на словото от БСП на брифинг в парламента определиха случилото се с журналистите от вестник „Галерия".

Според Петър Курумбашев този случай показва, че МВР се ползва за лични цели. Той иска отговор от вътрешния министър следени ли са журналистите при отиването им в с.Шума, както вчера, така и предния път.

Според БСП вчерашният случай отправя послание към медиите, че ако се занимават с имотите на вътрешния министър, ще има репресивни мерки срещу тях.

Стана ясно, че БСП вече са събрали над 70 подписа за създаване на временна анкетна комисия, която да се занимае с имотите на Цветанов. Социалистите настояват той да освободи заемания пост.

БСП очакват подкрепа за комисията и от ГЕРБ, за да докажат хората на Бойко Борисов, че не разпъват политически чадър над вътрешния министър.

Кирил Добрев пък беше по-притеснен за битието на хората в с. Шума. По думите му през вечер в селото спирал тока, заради откраднати кабели.

Почти всяка къща е претарашвана,коментира той. Потресен съм от филма, в който живеят тези хора, каза още червеният депутат, визирайки вчерашните изказвания и действия на съседката на Цветан ЦВетанов в с.Шума.

Кирил Добрев е притеснен, че за хората в селото всеки втори човек е Килър, а всеки по-едър е Сумист.

Брифингът на червените депутати приключи и с виц за смъртта на най-прочутия октопод в света.

Защо октоподът Пол умрял?
- Защото се опитал да отгатне действията на премиера Бойко Борисов по пенсионната реформа.