"Настоявам кметът на София Йорданка Фандъкова да обясни защо тази година се бави обезпаразитяването на зелените площи". Това заявява председателят на групата на "БСП Лява България" в СОС Калоян Паргов, който е и лидер на столичните социалисти.

Той обяснява, че през изминалите три почивни дни е получил редица сигнали от разтревожени граждани от крайните квартали, които са притеснени от плъзнали кърлежи в тревните площи на градинките и парковете, съобщават от пресцентъра на БСП.

"Сигналите, които получих, са от районите "Връбница" и "Надежда", за които аз отговарям като общински съветник от групата на БСП", обяснява Калоян Паргов.

"Хората са притеснени, тъй като тревните площи не са окосени и още по-лошо - не са обезпаразитени, в резултат на което масово са плъзнали кърлежи. Гражданите ми обясниха, че в последните 10 дни са подавали сигнали в районните администрации и са настоявали да бъдат взети мерки, но никой не им е обърнал внимание. Затова настоявам кметът на София по най-бързия начин да обясни какво става - проблем с обществените поръчки за косенето на тревата и за обезпаразитяването на зелените площи в кварталите ли има или причината е друга", настоява Пергов.

Според Калоян Паргов, за пореден път се оказва, че крайните квартали на София са напълно забравени от управлаващите в Столична община.

"Гражданите са притеснени и с право. Проблемът с кърлежите е много сериозен и очаквам още тази седмица решение за обезпаразитяването на зелените площи, което по традиция правим всяка година. И то във всички квартали на София, без значение колко в периферията се намират", допълва Паргов.