Втори етап на кампанията „Цветелинки" стартира младежкото обединение в БСП, на разпространение на винетки-цветелинки във всички общини.
През първия етап, започнал през 21 март досега, са разпространени 15 000 цветелинки в 10 града.

Цветелинките представляват лепенки като винетките, на които има надпис „СИБанкя", а отдолу пише „Спонсорирай, за да пътуваш." „Цветелинките" са със снимка на Бойко Борисов.

„Имаме по-добра мрежа за разпространение на цветелинки, отколкото Цветелина Бориславова на винетките", заяви депутатът от БСП Антон Кутев.
Той обяви конкурс измежду изпратени снимки на министерска, депутатска или кола на областен управител с цветелинка. Наградата ще бъде истинска винетка.

Антон Кутев търси отговор на въпроса как акциите на Славчо Христов са станали собственост на Бойко Борисов. Според Кутев в периода 2001 - 2005 г. собствеността на Славчо Христов преминала в ръцете на Бойко Борисов.

Активите на кръга Олимп преминават в кръга Пепеляшка", каза Кутев. Той отбеляза, че по публични регистри не личи кой и за колко е купил фирмите на Христов, но станали собственост на Цветелина Бориславова.

„Това е пътят на забогатяването на министър-председателя", коментира Кутев. Той съобщи още, че следващата седмица ще инициира създаване на парламентарна анкетна комисия, която да разследва прехвърлянето на активите и отбеляза, че става въпрос за стотици милиони.
Според Кутев ще бъдат събрани необходимите 48 депутатски подписа за инициативата.