Депутатите от парламентарната група на БСП открито бойкотираха правилата на парламента и демонстративно започнаха да излъчват онлайн закритото заседание на парламента по време на обсъждането за военната помощ за Украйна. Видеото може да се види на страницата на социалиста Бойко Клечков, излъчвали са и други депутатите, което според мнението на юристи е нарушение на закона.

Заместник-председателят на Народното събрание Росен Желязков съзря нарушението и настоя квесторите да уточнят лицата, които излъчват на живо и да предоставят телефоните си. Вторият зам.-шеф на Народното събрание Кристиан Вигенин настоя за свикване на председателски съвет.

"Не може да изхвърлите от зала цялата група на БСП. Ще получим подкрепа, както от колегите против предоставянето на военна помощ", настоя Вигенин.

Депутатите се скараха за оръжията за Украйна, за чувалите с трупове и кой кого натиска с ботуши

Депутатите се скараха за оръжията за Украйна, за чувалите с трупове и кой кого натиска с ботуши

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи случващото се като скандално

След това скочи и Борислав Гуцанов. Всеки един от вас като види камера се вживява в ролята на всяка мисъл, която я няма. Обсъждаме една важна тема, може би най-важната, която е обсъждана в парламента - дали да окажем военна помощ на Украйна или не, коментира Гуцанов.

Ако сега дадем военна помощ на Украйна, ще носите отговорност такава, каквато дори не може да предположите, обърна се Гуцанов към депутатите от ГЕРБ. Дано мнозинството да прояви разум, надява се той, който недоумява как в пленарна зала отсъства служебният премиер Гълъб Донев, министърът на отбраната Димитър Стоянов и президентът Румен Радев.

Нито С-300, нито самолети даваме на Украйна, увери Димитър Стоянов

Нито С-300, нито самолети даваме на Украйна, увери Димитър Стоянов

Продължаваме да охраняваме небето си с МиГ-29

Ще почнем и с протести, и с всичко, което се полага, закани се Борислав Гуцанов. А Иван Ченчев пък настоя да се прекрати заседанието.

Държането на телефона в ръката нарушение ли е, как ми налагате нарушение, попита Георги Гьоков, който се бе сдобил с наказание.

В крайна сметка зам.-председателят на Народното събрание Росен Желязков даде 15 минути почивка и заседанието на парламента за разглеждане на точката за ратификация на списъка за оказване на военна помощ за Украйна, ще е открито.