БСП тръгва сплотена за местните избори, които ще се проведат на 29 октомври. Това обяви в отговор на въпрос на News.bg депутатът от БСП Иван Ченчев пред журналисти преди днешния пленум на столетната партия.

Той обясни, че по време на днешния пленум по области трябва да се определят първата част от броя на кметовете и общинските съветници, да има дискусия по отношение на програмата за местните избори и местното самоуправление. БСП обхватно сортират най-важните си приоритети за местните избори, като особено внимание обръщат на инфраструктурата, на контрола на местното управление и част от данъците, които според "червените" трябва да останат в общините.

Социалистите нямат проблемни области за местните избори, а са избистрили стратегията си как ще се явят на тях. "Няма нищо страшно националният съвет на партията да прецени за съответното място къде ще е най-добрата и най-подходящата кандидатура. На следващото национално заседание на партията ще бъдат утвърдени следващите кандидати за кметове и общински съветници", каза Ченчев, който очаква градивна дискусия по време на днешния пленум на БСП. Припомняме, че следващото заседание на националния съвет на БСП е на 16 септември.

Бившият икономически и енергиен министър Румен Овчаров заяви пред медиите, че идва с оптимистична нагласа на пленума на БСП.

Кметът на Троян Донка Михайлова пък обяви, че ще се кандидатира за четвърти път за кмет града, който представлява.

ЦИК започна разяснителна кампания за местния вот на 29 октомври

ЦИК започна разяснителна кампания за местния вот на 29 октомври

Кмет на кметство ще се избира в населени места с над 100 жители с постоянен адрес там