БСП са останали доволни от вчерашния отговор на държавното обвинение за доклада на родното ФБР за оградата по границата.

Прокуратурата отказа на червените да даде доклада на ДАНС.

Всичко, което сме казали за оградата е истина, обяви на брифинг Корнелия Нинова и попита: Краде ли правителството от оградата?

Прокуратурата отряза БСП за доклада на ДАНС за граничната ограда

Прокуратурата отряза БСП за доклада на ДАНС за граничната ограда

Публикуването му щяло да затрудни разследването

Социалистите обявиха, че очакват прокуратурата да си свърши работата. Корнелия Нинова посочи, че се правят поправки в Закона за обществените поръчки (ЗОП), така че ремонтът и поддръжката на оградата да става с пряко договаряне.

Уважаеми български граждани, това са вашите пари, алармира Корнелия Нинова. Червените се заканиха да блокират приемането на ЗОП на двете четения. Според социалистите нарушенията по оградата са извършени от длъжностни лица или от организирана престъпна група. Направен е опит тази корупция да бъде засекретена, според социалистите.

От ГЕРБ отрeкоха с промените в ЗОП да се цели прикриване на корупционни практики.

Оградата вече е завършена, отчете Данаил Кирилов. Целта била да се обезпечи ремонта на преградното съоръжение. Според Кирилов промените се обсъдени достатъчно прозрачно и няма нищо прикриващо.

По думите му има достатъчно гаранции, че ремонтът няма да се възлага на доверени фирми, тъй като има предварителен контрол. Имало контрол и над цялото изпълнение.
Според Кирилов няма достатъчно данни за престъпление по оградата.

Цветан Цветанов пък изтъкна, че червените използват всяка възможност за упрек към управлението. Промените в ЗОП ускорявали ремонта на разрушените участъци по границата. Ако ремонтът се прави по ЗОП, той може да се отложи с месеци заради обжалването.