Срещу кмета на Дупница Първан Дангов се води политическа война, е позицията на БСП по случая с градоначалника, срещу когото е повдигнато обвинение.

Припомняме, че преди около месец от ГЕРБ и КОД поискаха оставката на червения кмет за отрязани дървета заради ландшафтен проект, а председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов подаде сигнал в полицията за неправомерни действия от страна на градоначалника. Бяха сезирани също прокуратурата и РИОСВ.

Ново напрежение възникна в Дупница на 9 май, след като пред сградата на общината бе издигнато руското знаме редом до флаговете на България и Европа. То няколко пъти беше сваляно от бившия депутат на ДБ и настоящ общински съветник Николай Табаков, а по разпореждане на Дангов бе поставяно отново. Случаят също бе отнесен до органите на реда.

Вчера пък стана ясно, че срещу градоначалника е повдигнато обвинение за отправени закани спрямо длъжностно лице. На 15 март той се е заканил по телефона на временния шеф на полицията в Дупница по повод изпълнение на службата му. Отправил заплахи и по адрес на негови близки.

Изпълнителното бюро на БСП обаче оценява станалото като предизборна провокация. От партията заявяват, че Първан Дангов е спрял редица корупционни практики след 3 мандата управление на ГЕРБ в Дупница. Според социалистите целта е да се стигне до нови избори и да бъде избран друг кмет, който да замита следи и да защитава статуквото.

От БСП изтъкват, че прокуратурата се използва като бухалка срещу кмет, борещ се с корупцията, която държавното обвинение не е забелязвало с години.

"Заставаме зад кмета и няма да допуснем да бъде подменен вотът на хората за едно честно управление и борба срещу наслагваните с години порочни практики в община Дупница", подчертават от партията.

Разпоредиха ревизия на общинската болница в Дупница

Разпоредиха ревизия на общинската болница в Дупница

След коментари сред лекарския колектив за нарушения