БСП обсъди мотивите към вота на недоверие. Според Крум Зарков се правят опити да се опорочи дебатът. С вота на недоверие ще поставим въпросите там, където им е мястото, обяви Зарков на брифинг в централата на партията.

Повече от 50 пъти левите поставили въпросите за екологията в пленарната зала, но получили половинчати отговори. За социалистите правителството трябва да понесе отговорност.

Вотът на недоверие вече дава резултат обаче според Зарков. Другата седмица БСП се среща с партиите в Народното събрание, които не съставляват правителството, за да им ги представят. Според депутата Явор Божанков мотивите щели да са обемни. Социалистите щели да дадат и решения. Накрая мотивите са във въздуха, който на места има цвят, мирис и вкус, подчерта той.

БСП внасят вота на недоверие на 20 януари
Обновена

БСП внасят вота на недоверие на 20 януари

До 15 януари социалистите ще са готови с мотивите си

За левите българите трябва да живеят в по-чиста околна среда. В България се рециклира само на хартия, а българите плащат три пъти такса смет, недоволен е депутатът.

Кухи фирми перели боклук и нас, по думите на Божанков. Властта отказвала информация кой колко боклук внася. Институциите реагират панически, но не и превантивно, каза още социалистът. Институциите се активирали след дъжд качулка. От БСП искат да се направи икономически нерентабилно изгарянето на гуми. Атанас Костадинов предупреди, че ВиК дружествата са декапитализирани. Некомпетентността е била водеща в управлението на околната среда и нас, по мнението му. Той обвини властта в престъпно безхаберие.

БСП внасят вот на недоверие за водната криза в Перник
Обновена

БСП внасят вот на недоверие за водната криза в Перник

Нинова обвини ГЕРБ в политика на геноцид

Левите заподозряха умишлени и корупционни цели в пернишката криза. Не е правилна тезата да не се политизира темата, категоричен бе червеният депутат.

Припомняме, в края на декември БСП обявиха, че ще внесат вот на недоверие срещу правителството на премиера Бойко Борисов в областта на политиката на околната среда и водите. Причината е водната криза в Перник.

Вчера стана ясно, че социалистите ще внесат вота на недоверие на 20 януари.