Представители на т.нар. "бунтари" от парламентарната група на НДСВ очакват в най-скоро време, вероятно след втория тур на изборите, лидерът Симеон Сакскобургготски да поиска да напуснат, съобщи mediapool.bg.

Обсъжда се идеята те да се отделят в нова група, тъй като вероятно ще се отцепят около 18 души, а минимумът за сформиране на нова група  е 10 народни представители.

Прогнозите идват само ден, след като Сакскобургготски показа, че неудобните са нежелани и могат да бъдат изключени от ПГ само за две провинения, при това с обикновено, а не както досега с - квалифицирано мнозинство.

Въпреки голямата вероятност групата да се разцепи, управляващото мнозинство в парламента ще е стабилно, защото БСП и ДПС имат общо 116 депутати, а тридесетината лоялни към Симеон Сакскобургготски депутати ще подкрепят коалицията.

Избраният вчера нов председател на ПГ на НДСВ Пламен Моллов демонстрира съгласие с промените в правилника на групата, изискващи от депутатите безуословно зда изпълняват решенията на Политическия съвет.  

"Ами, все пак нормално е един цар да има изненадващи решения, както го е показвал много пъти". - коментира Моллов.

По думите мупромените в правилника сега са "по-императивно записани, т.е., че задължително се спазва йерархията Политически съвет - парламентарна група".

Припомняме, вчера Политическият съвет на НДСВ и част от депутатите избраха Пламен Моллов за председател на ПГ.