Протест срещу подготвяната продажба на военните поделения в местностите Червенка и Аклади организират жители на Черноморец. Решението за продажбата на поделенията е на министерството на отбраната, съобщи БНР. Това е причината собствениците да искат оставката на военния министър Красимир Каракачанов.

Почти 15 собственици твърдят, че имотите на министерството се намират върху частни терени, които трябва да бъдат реституирани. Кметът на Поморие Иван Алексиев настоява обавения за продажба военен имот там да бъде предоставен на общината.

Решението на министерския съвет за продажба на имоти по Южното Черноморие е от 28-и март. Имотите са бивши военни поделения с отпаднала необходимост. Те са на първа линия до морето. Срещу действията на министерството остро реагираха кметовете на Поморие и Черноморец- Иван Алексиев и Добри Добрев. Жители на Черноморец твърдят, че земите на бившите военни поделения са частни. Те са възстановени на собствениците им от Областната дирекция "Земеделие и гори" в Бургас.

Кметът на Поморие Иван Алексиев заяви, че ако военния имот в местността Кротиря не бъде предоставен на общината, ще оспорва действията на министерството по съдебен ред.