Първа точка в заседанието на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликта на интереси беше държавният бюджет, като с гласовете на БСП и ДПС той е приет. От „Атака" са гласували "въздържал се", а представители на ГЕРБ не са дошли за днешното заседание.

Не се е появил и представител на финансовото министерство, сподели зам. председателят на комисията Илиян Тодоров, като нарече поведението на бившите управляващи „безотговорно".

До този момент предложения на „Атака" не са приемани в проекта за Държавен бюджет, стана ясно от думите на Тодоров.

По време на заседанието Пламен Георгиев - председател на комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е разкрил, че бюджетът на комисията е орязан наполовина и това сериозно ще затрудни работата им, каза атакистът.

По отношение на същинската дейност на комисията за борба с корупцията и конфликта на интереси Тодоров разкри, че днес са постъпили нови 11 сигнала, по които комисията е взела решение да започне да работи.

В комисията не е постъпвал сигнал срещу бившия зам.-председател на Народното събрание Христо Бисеров, обяви още Тодоров след днешното заседание.

Той отказа да вземе каквото и да било отношение по темата, като бе категоричен, че това не е негова работа. Ако постъпи сигнал, той разбира се ще бъде разгледан, отвърна на журналистически въпрос Тодоров. Така или иначе Бисеров вече не е народен представител, тъй като днес парламентът гласува освобождаването му, а с евентуални данни за престъпления извършени от негова страна се занимават ДАНС и прокуратурата.