Депутатите от Комисията по бюджет и финанси влязоха в спор за енергийното подпомагане на бизнеса. Това стана по време на обсъждането на закона за корпоративното подоходно облагане. Свръхпечалбите да отиват за компенсация на крайните потребители искат от "Продължаваме промяната". Ще стигнат ли тези средства за подпомагане на домакинствата, попита обаче Румен Гечев от БСП.

Людмила Петкова от МФ обясни, че има средства за по-широко подпомагаме на крайните потребители. Теменужка Петкова обясни обаче, че подкрепата за бита е, че хората са на регулирания пазар. Средствата във Фонд Сигурност на енергийната система са за бизнеса, обясни бившият енергиен министър. Допълнителни вноски във фонда подкрепиха идеите на МФ. Въпросът е сега Министерски съвет да си събере приходите, призова Делян Добрев от ГЕРБ.

И Румен Гечев от БСП подкрепи начина, по който МФ вижда преразпределението на печалбите на енергийните дружества. Стигна се до съгласие всички централи на въглища да допринасят във фонда. От "Продължаваме промяната" настояха да се изготви качествено законодателство, за да не се допусне лобизъм или да бъдат пропуснати някои дружества.