Почетният председател на ДПС Ахмед Доган събира колективните органи на партията, за да изключат Делян Пеевски. Това стана ясно от коментара на Джевдет Чакъров пред медиите в Партийния дом. В следващите дни ще заседават колективните органи, посочи той. На заседанията лично ще присъства почетният председател.

Ние заставаме зад призива на почетния ни председател, изтъкна той. Още вчера вечерта почти всички структури в страната застанали зад призива на Доган, по думите му.

Уставът позволява Доган и самият Чакъров да свикат колективните органи. А че Пеевски ще бъде изключен, Чакъров е убеден и припомни, че в ДСП са имали и други подобни случаи.

ДПС има съпротивителните сили, има имунна система, категоричен бе председателят на партията.

ДПС без Пеевски. Това е мотото на кампанията, която привържениците на почетния предсесятел Ахмед Доган са подели срещу единия от председателите на партията.

Структурите излизат с декларации с идентично съдържание за изпълнение призива на основателя на партията, но с един и същ финал: "ДПС без Пеевски".

В декарациите структурите застават "непоколебимо до почетния председател на партията д-р Ахмед Доган и неговото решение за оставката на описаните в призива му лица". В защита на неговата воля, сме готови за всякакви последващи действия, декларират те. 

Снимка 674121

Източник: ДПС

Припомняме, че вчера вечерта, след едноседмично чакане за развръзване на възела в ДПС, който се затегна при гласуването "за" и "против" правителство с първия мандат на ГЕРБ, почетният председател Ахмед Доган поиска оставката на Делян Пеевски, Хамид Хамид и други депутати от ръководството на партията, поставяйки под съмнение и дали те изобщо ще продължат да бъдат членове на ДПС. Това решение обаче ще се вземе от т.нар. ръководни органи на партията. Отговорът на Делян Пеевски не закъсня, като реално бе отговор, с който се противопоставя на Доган.