Димитър Николов, издигнат от Инициативен комитет, e новият кмет на с. Трояново, Община Камено, предаде БНТ. Той печели изборите с 282 гласа. Галина Христова от ГЕРБ получи 231 души. Това са окончателните резултати от втория тур на частичните избори за кмет, провели се в неделя. Избирателната активност е близо 50%, а право на вот са имали 1037 души. Местните изборите се провеждат заради смъртта на кмета на Трояново Андон Николов, който почина от коронавирус в края на миналата година.

Според паралелното преброяване избраният кмет на община Баните е Павлин Белчев от ГЕРБ, който събра подкрепата на 1775 избиратели. Опонентът му Ферад Емин от ДПС е подкрепен от 783 избиратели, предаде БНР. 2600 от имащите право на глас 3599 избиратели са дали своя вот на първия тур, на балотажа активността също е била висока.

В село Славовица, община Долна Митрополия, кандидатът на "Изправи се.БГ" Галя Игнатова печели срещу представителя на ГЕРБ Георги Георгиев.

Пет населени места у нас избират кмет

Пет населени места у нас избират кмет

Вотът завършва при активност над 50%

Припомняме, че частичен вот се проведе в пет населени места днес. Там избираха кмет на балотаж.  Гласоподавателите избираха кметове в община Баните, Смолянско, Трояново и Боян, Бургаско, Славовица и Стежерево - Плевенско. Изборният ден е преминал спокойно, без сериозни нарушения и според въведените в страната противоепидемични мерки.

Изборният ден в община Баните завърши при близо 70 процента активност с общо 3598 избиратели. Кандидатите на ГЕРБ и ДПС стигнаха до балотаж. Изборите преминаха спокойно. Най-висока е избирателната активност при мобилната секция, която днес обиколи 59 адреса и затова за нея изборният ден започна час по-рано по решение на ЦИК.