Кампанията за изборите върви лошо. Тези избори няма да ни доведат до повече демокрация понеже за нея никъде не става дума. Това заяви журналистът Георги Лозанов пред БТВ.

Според него към българските политиците, които се обявяват "за" евроатлантизма, има съмнения от страна на евроатлантическите партньори в Европейския съюз. 

Лозанов засегна и темата за изтеклите записи на партията "Продължаваме промяната" и попита кой стои зад тези записи. Той коментира, че хората трябва да са внимателни с такива неща и да отделят предизборното, политическото от криминалното. Трябва да се задават въпросите защо точно сега излизат тези записи, ако този, който го е записал и е знаел, че това е противозаконно, защо не е пуснал записа на момента, а го е направил след една, две, три години.

Според журналиста избирателите могат да бъдат вкарани в заблуда много лесно и трябва да са внимателни в избора си.

Анализаторът Георги Харизанов също смята, че предизборната кампания не върви добре понеже е построена върху лични нападки, които до голяма степен отблъскват тези 60%, които не гласуват. Според него няма нито една кампания, която да е построена добре.

Относно записа на "Продължаваме промяната" той коментира, че е компромат, но докато партията не го качи официално на Фейсбук страницата си. И допълни, че не го интересува кой го е направил, а че го има.

"България е заглушена от две черни кампании", коментира и PR експертът Диана Дамянова, като предупреди, че избирателите винаги наказват тези кампании. Въпросът е ще успее ли ПП-ДБ да загуби първото място.

Да не преувеличаваме ролята на Делян Пеевски - критичните 17%, след което може да има дори и разпад на коалицията. Не можеш да спечелиш при непоследователност, при липса на консистентност на посланията и действията, обясни още тя. 

Според нея от ПП-ДБ не са достатъчно добре тренирани в политическото си говорене, а вече не могат да се считат за неопитни политици. Има притеснения обаче да не се падне под едни критични 17-18%, което може да доведе и до разпад на коалицията.

Тренд: ГЕРБ с комфортна победа при избори днес, фотофиниш за второто място

Тренд: ГЕРБ с комфортна победа при избори днес, фотофиниш за второто място

Очакваната избирателна активност е 48%