С букет червени рози бившият икономически министър Румен Овчаров беше посрещнат в столичното 73-то училище, където дойде заедно със съпругата си, за да дадат своя вот на днешния референдум. Оказа се, че Овчаров не е на точното място, като след щателна проверка в списъците той не успя да открие своето име и се наложи чрез проверка със смс да разбере в коя секция трябва да отиде да гласува.

В крайна сметка Румен Овчаров и съпругата му извървява няколко преки и един заледен тротоар, за да стигнат до 104-то училище.
След пусна своя глас „за" Овчаров беше почерпен с шоколадови бонбони от член на секционна комисия. Червеният депутат обясни, че е гласувал за по-модерна и развиваща се технологично България.

Гласувах срещу опитите да се плашат хората и да се насажда страх. Гласувах за това децата ни да не станат овчари и да садят картофи или пък да бъдат обслужващ персонал, а да бъдат спокойни и уверени хора, които разчитат на своите сили и възможности, които могат да управляват включително и такива високотехнологични производства като ядреното", заяви той.

Овчаров призна, че не очаквал особено голяма избирателна активност, но изрази надежда, че хората ще излязат да гласуват въпреки, че времето не е от най-приятните и отъркванията в избирателските секции са грандиозни.
Рано тази сутрин някои от малкото отишли до урните граждани коментираха, че ще гласуват с „не" напук на БСП.

„Има и такива, които ще гласуват с „да" напук на ГЕРБ."
категоричен бе бившият министър.

В заключени той каза че е оптимист, че референдумът ще бъде успешен.