Акцията срещу мен е изцяло на политическа основа, тъй като аз и екипът, който сме изградили, сме най-големия опонент на политическото статукво в момента.

Това заяви пред "Дарик радио" първият задържан за банковите атаки Венцислав Ангелов - Чикагото. По думите му, ДАНС му е направил сериозен психологически профил, а акцията е имала за цел да го сплаши.

„Лежал съм в кипърски затвор, докато ме разследваха за наркотрафик. Справих се с тяхната корумпирана система, няма да ме уплашат и сега", категоричен бе той и добави, че няма присъда, която да е изтърпявал в България.

Ангелов предупреди службите да не атакуват и сина му Йордан Бонев. В противен случай той се закани да съобщи името на полицая, който притеснява неговото семейство. Той добави и, че е готов да бъде физически отстранен.

Чикагото добави, че с регистрирането на партията му Народна патриотична партия Промяна, която предстои да бъде учредена в края на юли, той не цели да получи имунитет. Той поясни, че до момента партията не е регистрирана, защото няма финансиране, като по този начин отрече твърденията, че това не се случва заради задълженията му към бюджета.

Ако партията бъде регистрирана, тя ще участва в предстоящите парламентарни избори.