Националният съвет на ПП "Движение Да, България" е решил днес да започне вътрешнопартиен дебат за изработване на актуализирана идейна и програмна платформа на партията. Това става ясно от съобщение от пресцентъра на политическата формация.

Изпълнението на решението се възлага на Изпълнителния съвет (ИС) на "Да, България". То е прието на основание чл. 15, ал.6, т. 1 от устава на формацията. Предвижда се партийната платформа да бъде актуализирана в съответствие с ценностите на "Да, България".

Изпълнителния съвет трябва също dа проведе разговори с партньорите на партията в "Демократична България" за надграждане на коалицията като водещ субект в дясно-центристкото политическо пространство. Той трябва да проведе и вътрешнопартиен дебат за избор на европейско политическо семейство, включително с оглед на възможността за включване в общо европейско политическо семейство с "Демократи за силна България".

И "Да, България" се реши на коалиция с ПП за изборите

И "Да, България" се реши на коалиция с ПП за изборите

Предвижда се подписване на споразумение и създаване на управленска програма

Решения по тези въпроси ще бъде взето на национална конференция на "Да, България" в началото на март 2024 г.

Националният съвет на партията също така потвърждава подкрепата си за кабинета "Денков", участието си в коалиция "Продължаваме промяната"/"Демократична България" и стратегическото взаимодействие между ПП и ДБ за реализиране на програмните цели на управлението на страната.

Винтовете в сглобката затегнати с две оставки

Винтовете в сглобката затегнати с две оставки

След среща между ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС отново има стабилност