Нека да е ясно, че взетото вчера решение от парламента по отношение на мораториума върху продажбата на земя на чужденци е едно според мен погрешно решение, което за съжаление създава негативен имидж на държавата, ще отблъсне инвеститорите и при всички случаи цената на това решение ще се плаща от българските данъкоплатци.

Не е ясно дали БСП ще подкрепи сезиране на КС за мораториума за земята
Още...

Това обяви президентът на България Росен Плевнелиев след края на организирания от него форум „Гражданите имат думата" във Военния клуб.

Държавният глава счита, че е крайно непродуктивно една държава да се откаже от приоритетите, подписите и това е знак към целия свят и към Европейския съюз, че не изпълняваме поетите международни ангажименти.

Запитан дали ще сезира Конституционния съд с искане решението на парламента да бъде отменено Росен Плевнелиев отвърна, че в следващите дни правният съвет към президентството ще работи по проблема и ще вземе решение.

Припомняме, от ДПС искат сезиране на Конституционния съд, но тъй като нямат необходимия брой депутати за това, разчитат на президентска инициатива.